Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ShareThis

Summer Classics: Επανέκδοση "Fargo" (1996)

CLASSICS | 04-08-2023 11:35



"Ταινίες όπως το Fargo είναι ο λόγος που αγαπώ τον κινηματογράφο".
Roger Ebert

Συνεχίζοντας το φετινό αφιέρωμα στους αδερφούς Κοέν, η Summer Classics φέρνει ξανά στις οθόνες των θερινών σινεμά με ψηφιακά αποκατεστημένες κόπιες το εμβληματικό Φάργκο (Fargo, 1996), την ταινία που καθιέρωσε τους αδερφούς Κοέν στο κινηματογραφικό σύμπαν. Το Φάργκο είναι ένας κινηματογραφικός θρίαμβος που αψηφά τις συμβάσεις, συνδυάζοντας άψογα τη μαύρη κωμωδία και το αστυνομικό δράμα, ενώ κέρδισε δύο από τα επτά Όσκαρ για τα οποία προτάθηκε (Καλύτερου Πρωτότυπου Σεναρίου και Α΄ Γυναικείου ρόλου), βραβείο BAFTA Καλύτερης Σκηνοθεσίας αλλά και το Βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ των Καννών. Επιπλέον το 2006 επιλέχθηκε από τη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου για να διατηρηθεί στο Εθνικό Μητρώο Κινηματογράφου των Ηνωμένων Πολιτειών ως "πολιτιστικά, ιστορικά ή αισθητικά σημαντική" την ίδια χρονιά που προτάθηκε, όντας έτσι μία από τις μόλις έξι ταινίες που το έχουν καταφέρει αυτό.

Με ηθικά διφορούμενους χαρακτήρες και με φόντο τον παγωμένο χειμώνα της Μινεσότα, το Φάργκο εξερευνά θέματα όπως η απληστία, η ηθική παρακμή και η τυχαιότητα. Το σκοτεινό χιούμορ είναι ευφυώς συνυφασμένο με τα βίαια γεγονότα που εκτυλίσσονται στην οθόνη, ενώ η κινηματογράφηση του Φάργκο παίζει καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία της μοναδικής ατμόσφαιρας της ταινίας. Τα ευρυγώνια πλάνα αποτυπώνουν την απεραντοσύνη του τοπίου της Μινεσότα ενισχύοντας την αίσθηση αδυναμίας των χαρακτήρων, ενώ οι περιστασιακές πιτσιλιές ζωηρού κόκκινου πάνω στα κυρίαρχα λευκά και γκρίζα χρώματα υπογραμμίζουν την αντίθεση μεταξύ αθωότητας και βίας.

Η υποβλητική μουσική συμβάλλει επίσης στην ξεχωριστή προσωπικότητα της ταινίας, από το κύριο θέμα με την απόκοσμη και μινιμαλιστική μελωδία του, ως τη σουρεαλιστική, ιδιότυπα κωμική ενορχήστρωση σε σκηνές έντονης βίας. Το εξαιρετικό καστ αποδίδει άψογα την ατμόσφαιρα των Μεσοδυτικών Πολιτειών, εδραιώνοντας το Φάργκο ως μια κριτική και εμπορική επιτυχία, μια κλασική πλέον ταινία που συνεχίζει να γοητεύει το κοινό, καθιστώντας την ένα ξεχωριστό επίτευγμα στην εντυπωσιακή φιλμογραφία των αδερφών Κοέν.

Σύνοψη:

Ένας απελπισμένος πωλητής αυτοκινήτων οργανώνει την απαγωγή της συζύγου του, με την ελπίδα να αποσπάσει λύτρα από τον πλούσιο πεθερό του. Προσλαμβάνει δύο ανίκανους αλλά επικίνδυνους εγκληματίες, και το βίαιο χάος που ακολουθεί αναλαμβάνει να το ξεδιαλύνει μία έγκυος αστυνομικός, η οποία ακολουθεί ανυποχώρητα τα ίχνη τους στο παγωμένο χιόνι...

Fargo (1996)
Σκηνοθεσία: Αδερφοί Κοέν
Σενάριο: Αδερφοί Κοέν
Πρωταγωνιστούν: Φράνσις ΜακΝτόρμαντ, Στιβ Μπουσέμι, Ουίλιαμ Μέισι, Πίτερ Στόρμαρ
Μουσική: Κάρτερ Μπέργουελ
Φωτογραφία: Ρότζερ Ντίκινς
Έτος Παραγωγής: 1996
Χώρα Παραγωγής: ΗΠΑ
Διάρκεια: 98 λεπτά
Διανομή: Summer Classics

Δείτε το trailer της ταινίας εδώ: https://vimeo.com/851280851

από τις 17 Αυγούστου στα Θερινά Σινεμά

Δείτε περισσότερες ταινίες της Summer Classics για φέτος το καλοκαίρι εδώ: https://summercinemas.gr/news/287/



Βίντεο:

Φωτογραφίες:
Γλώσσα συνημμένου: Ελληνικά Τύπος: Αρχείο PDF Δελτίο Τύπου
Ενημέρωση: 04-08-2023 11:35 - Μέγεθος: 497.07 KB

Επιστροφή

Νέο App του Summer Cinemas

Κατεβάστε το στις φορητές συσκευές σας για άμεση ενημέρωση και αγορά εισιτηρίων προσφοράς.

qr-gplay qr-appst
icon-gplay icon-appstore