Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ShareThis

Summer Classics: Επανέκδοση "Blood Simple" (1984)

CLASSICS | 11-07-2023 17:10



Ένα από τα καλύτερα σύγχρονα φιλμ νουάρ!”

Roger Ebert

Το 1984 οι αδερφοί Κοέν έκαναν ένα από τα τολμηρότερα κινηματογραφικά ντεμπούτα με το Μόνο Αίμα (Blood Simple, 1984), την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία τους που σηματοδότησε το ιδιαίτερο στυλ αφήγησής τους, αναμειγνύοντας τα είδη και ανατρέποντας τις προσδοκίες του κοινού. Πρόκειται για ένα κομψό, βίαιο και αστείο νεο-νουάρ θρίλερ που κέρδισε το βραβείο της κριτικής επιτροπής στο Sundance Film Festival (1985) και που η Summer Classics φέρνει φέτος στα θερινά σινεμά αποκατεστημένο με κόπια υψηλής ανάλυσης 4Κ, στο πλαίσιο του Αφιερώματος στους αδερφούς Κοέν που διοργανώνει φέτος με αφορμή τα 25 χρόνια του Ο Μεγάλος Λεμπόφσκι!

Η ταινία είναι μια σκοτεινή και αγωνιώδης ιστορία εξαπάτησης, φόνων, απληστίας και προδοσίας, με τεταμένη και απρόβλεπτη πλοκή και στοιχεία μαύρης κωμωδίας. Ο τίτλος της ταινίας προέρχεται από το μυθιστόρημα του Ντάσιελ Χάμετ, Red Harvest (1929), όπου ο όρος "blood simple", περιγράφει την τρομοκρατημένη νοοτροπία των ανθρώπων που βρίσκονται για πολύ καιρό σε βίαιες καταστάσεις.

Η κινηματογράφηση  επηρεασμένη από το κλασικό φιλμ νουάρ δημιουργεί μια αίσθηση έντασης με αριστοτεχνική χρήση των γωνιών της κάμερας, ατμοσφαιρικό φωτισμό και σφιχτό ρυθμό στα πλάνα, ενώ ο πολυβραβευμένος Κάρτερ Μπέργουελ, σταθερός συνεργάτης των αδερφών Κοέν σε όλες σχεδόν τις ταινίες τους, έγραψε την πρωτότυπη μουσική του Μόνο Αίμα, με σόλο πιάνο και ηλεκτρονικούς ήχους.

Οι ερμηνείες από το εξαιρετικό καστ είναι υποδειγματικές, και ο συνδυασμός σκοτεινού χιούμορ, σοκαριστικής βίας και ηθικά διφορούμενων χαρακτήρων έθεσε τις βάσεις για τις επόμενες δουλειές τους, χαρίζοντας στους αδερφούς Κοέν αφοσιωμένους θαυμαστές και καθιερώνοντάς τους στον κόσμο του κινηματογράφου.

Σύνοψη:
Ένας ιδιοκτήτης μπαρ στο Τέξας, ο Μάρτι, ο οποίος υποψιάζεται ότι η σύζυγός του, η Άμπι, τον απατά με τον Ρέι, έναν από τους υπαλλήλους του, προσλαμβάνει έναν ιδιωτικό ντετέκτιβ για να σκοτώσει και τους δύο. Τα πράγματα όμως γρήγορα ξεφεύγουν από τον έλεγχο, καθώς αυτός έχει κάτι διαφορετικό στον νου του...

Μόνο Αίμα (Blood Simple, 1984)
Σκηνοθεσία: Τζόελ και Ίθαν Κοέν
Σενάριο: Τζόελ και Ίθαν Κοέν
Πρωταγωνιστούν: Φράνσις ΜακΝτόρμαντ, Νταν Χεντάγια, Τζον Γκετζ, Έμετ Γουόλς
Μουσική:  Κάρτερ Μπέργουελ
Φωτογραφία: Μπάρι Σόνενφελντ
Έτος Παραγωγής: 1984
Χώρα Παραγωγής: ΗΠΑ
Διάρκεια: 99 λεπτά
Διανομή: Summer Classics

Δείτε το trailer της ταινίας εδώ: https://vimeo.com/843830600

από τις 20 Iουλίου στα Θερινά Σινεμά

Δείτε περισσότερες ταινίες της Summer Classics για φέτος το καλοκαίρι εδώ: 
https://summercinemas.gr/news/287/



Βίντεο:

Φωτογραφίες:
Γλώσσα συνημμένου: Ελληνικά Τύπος: Αρχείο PDF Δελτίο Τύπου
Ενημέρωση: 11-07-2023 17:13 - Μέγεθος: 2.19 MB

Επιστροφή

Νέο App του Summer Cinemas

Κατεβάστε το στις φορητές συσκευές σας για άμεση ενημέρωση και αγορά εισιτηρίων προσφοράς.

qr-gplay qr-appst
icon-gplay icon-appstore